Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkt våldtäkt på Muf-fest – man i 20-årsåldern anhållen

Maktkamp24 | 06/11/2018 15:20

Efter en MUF-fest på Quality Hotel i Vänersborg misstänks en man i tjugoårsåldern för våldtäkt på en jämnårig kvinna.

En 20-årig man är anhållen misstänkt för våldtäkt efter en Muf-fest på Quality Hotel i Vänersborg. En jämnårig kvinna ska ha utsatts för våldtäkten sent på natten inne på ett av hotellrummen. 

Både offret och den misstänkta gärningsmannen är aktiva Moderaternas ungdomsförbund. De hade samlats på festen med flera hundra andra medlemmar från olika distrikt. Kvällen skulle ägnats åt att umgås och lyssna på olika talare.

Middag och fest

Middagen övergick till fest och stämningen var bra. 

– Allt var jättetrevligt. Människor dansade och hade roligt, säger en deltagare till Aftonbladet.

Men när hotellets dansgolv stängde fortsatte några festandet på hotellet. Dagen efter den stora festen anmälde kvinnan att hon våldtagits av 20-åringen, rapporterar Aftonbladet.

"Bara en stor spritfest"

Enligt källor till Nyheter24 var Mufs ordförande Benjamin Dousa närvarande på konferensen.

– Det var knappt en utbildning utan bara en stor spritfest. Redan på eftermiddagen tog själva utbildningen slut och festen tog vid. Väldigt många fulla killar", säger en insatt källa till Nyheter24.

Och att Benjamin Dousa var närvarande på helgens konferens bekräftas även av William Elofsson, pressekreterare för Moderata Ungdomsförbundet.

– Jag kan bekräfta att han var konferensens första talare på lördagen. Han talade mellan 10:45-11:25 och lämnade därefter lokalerna innan lunch för att resa åter till Stockholm, säger Willian Elofsson till Nyheter24.

Förtroendeinvald

Enligt Aftonbladet ska kvinnan som anmält vara förtroendeinvald i ett av distrikten som medverkade på festen, medan mannen bara ska vara en medlem i Muf. 

Och polisen ha nu bekräftat att en förundersökning har inletts och att mannen är anhållen misstänkt för våldtäkt. 

Nekar till brott

– Jag kan bekräfta att en man är anhållen för våldtäkt. Det är i inledningen av utredningen och jag har inte så mycket mer att berätta nu, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson till Aftonbladet.

Men mannen nekar till anklagelserna.

– Han förnekar och säger att han inte har gjort detta, säger hans försvarare Beatrice Rämsell, rapporterar Aftonbladet.

Har du varit i Vänersborg?