Elisabeth Svantesson, Annie Lööf och Jan Björklund. Kollage.
Svantesson kängar till C och L - Foto: Hanna Franzén/Stina Stjernkvist /TT

Moderaternas nya hån mot C och L: "Januari-blåsningen!"

"Januari-blåsningen". Så vill nu Moderaterna att uppgörelsen mellan C, L, S och MP ska kallas. Här är toppmoderatens tunga känga.


Bråken i det som tidigare hette Alliansen fortsätter. Förra veckan som Centerpartiet och Liberalerna meddelade att de skulle släppa fram Stefan Löfven som statsminister – något som mer eller mindre krossade högersamarbetet i svensk politik. 

Sen dess har Moderaternas kritik mot C och L varit hård – ledaren Ulf Kristersson har till och med antytt att man inte kommer förlåta mittenpartierna i första taget – även om C och L skulle vilja samarbeta igen. 

Nu kommer nästa högerkrok mot Annie Lööf och Jan Björklund. Moderaternas finanspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson menar att Löfven grundlurat de båda partiledarna – och att detta i efterhand kan komma att kallas "januari-blåsningen"

– Stefan Löfven har fått precis som han ville, han har dragit vinstlotten. Han får fortsätta som statsminister om det här blir fallet, han har också splittrat Alliansen. Den är nu död, säger Elisabeth Svantesson till Aftonbladet. 

Hon menar också att Centerpartiet och Liberalerna inte alls kan lita på att Vänsterpartiet hålls utanför förhandlingarna med Socialdemokraterna. 

– Från början har vissa partier sagt att V ska hållas utanför allt inflytande. Nu är det ju ironiskt nog det är de som sitter på vetoknappen. Det verkar också pågå förhandlingar mellan Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt, säger hon till Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du uppgörelsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.