Måndag 26 Jul
Stockholm

Moderaternas nya hån mot C och L: "Januari-blåsningen!"

Elisabeth Svantesson, Annie Lööf och Jan Björklund. Kollage.
Svantesson kängar till C och L. Foto: Hanna Franzén/Stina Stjernkvist /TT

"Januari-blåsningen". Så vill nu Moderaterna att uppgörelsen mellan C, L, S och MP ska kallas. Här är toppmoderatens tunga känga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bråken i det som tidigare hette Alliansen fortsätter. Förra veckan som Centerpartiet och Liberalerna meddelade att de skulle släppa fram Stefan Löfven som statsminister – något som mer eller mindre krossade högersamarbetet i svensk politik. 

Sen dess har Moderaternas kritik mot C och L varit hård – ledaren Ulf Kristersson har till och med antytt att man inte kommer förlåta mittenpartierna i första taget – även om C och L skulle vilja samarbeta igen. 

Nu kommer nästa högerkrok mot Annie Lööf och Jan Björklund. Moderaternas finanspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson menar att Löfven grundlurat de båda partiledarna – och att detta i efterhand kan komma att kallas "januari-blåsningen"

– Stefan Löfven har fått precis som han ville, han har dragit vinstlotten. Han får fortsätta som statsminister om det här blir fallet, han har också splittrat Alliansen. Den är nu död, säger Elisabeth Svantesson till Aftonbladet. 

Hon menar också att Centerpartiet och Liberalerna inte alls kan lita på att Vänsterpartiet hålls utanför förhandlingarna med Socialdemokraterna. 

– Från början har vissa partier sagt att V ska hållas utanför allt inflytande. Nu är det ju ironiskt nog det är de som sitter på vetoknappen. Det verkar också pågå förhandlingar mellan Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt, säger hon till Aftonbladet

Gillar du uppgörelsen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela