- Foto: Pexels & Fredrik Sandberg/TT

5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka

Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag. Nyheter24 har listat 5 nostalgiska maträtter som är för goda för att inte lagas. Kanske blir du inspirerad och lagar Hawaii kassler till middag.


Svårt att komma på vad du ska laga till middag? Här kommer en nostalgitripp tillbaka till några av maträtterna som var populära på 70, 80 och 90-talet, och som passar minst lika bra idag. 

  • Hawaii-kassler

Vi svenskar har alltid tyckt om att ha frukt i maten även om det inte är lika populärt idag. Hawaii-kassler är en klassiker som passar hela familjen. Gratängen passar bra till både ris och potatis. 

  • Flygande Jacob

Varför heter rätten flygande Jacob? Den skapades flygspeditionen Jacobsson och rätten fick därför namnet Flygande Jacob, enligt Allt om Mat. Maträtten passar perfekt som vardagsmat och gör sin minst lika bra i matlådan. 

  • Gratinerad falukorv 

Den här klassikern går det att göra många olika varianter på, till exempel genom att ha äppelskivor mellan falukorvs-skivorna. 

  • Bullens pilsnerkorv 

Bullens pilsnerkorv kom redan 1953 och men har i dag blivit lite bortglömd. 

Ibland orkar man inte krångla till det och då passar Bullens pilsnerkorv perfekt. Den kan ätas med bröd eller varför inte potatismos? 

Källa: Bullens

  • Tacopaj 

Tacopaj är verkligen en maträtt för hela familjen. Kanske en ny middag när det vankas fredagsmys?

Mat
Senaste nytt

Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång

3 Dec, 13:42

Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco

10 Nov, 18:05
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll. Men vad har svenskarna helst på sin taco? Och vad är de mest udda ingredienserna att toppa den med?

Nyheter24 testar • OLW:s Gissa smaken – X-mas edition: "Jag äcklas"

10 Okt, 20:31
Vecka 42 lanserar OLW chipsen “Gissa smaken, X-mas edition”. Exakt vad chipsen smakar är hemligt och något som kunderna ska få gissa. Nu testar Nyheter24 chipsen, så att du slipper.

Nyheter24 testar Annas lime- och chilipepparkakor: "Rengöringsmedel"

6 Okt, 16:27
Nyheter24 har testat Annas julnyhet, nämligen pepparkakor med smak av lime och chili. Pepparkakorna var verkligen en vattendelare på redaktionen.

Håll dig pigg hela dagen – med dessa 10 nyttiga frukostar

5 Okt, 10:58
Att äta en nyttig frukost är viktigt för att få en bra start på dagen. Här är tio nyttiga frukostar som håller dig mätt och pigg hela dagen.

5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka

24 Sep, 15:39
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag. Nyheter24 har listat 5 nostalgiska maträtter som är för goda för att inte lagas. Kanske blir du inspirerad och lagar Hawaii kassler till middag.