Smarriga veganska pannkakor
Smarriga veganska pannkakor

Här hittar du receptet på veganska pannkakor

Pannkakor som blir precis utan animaliska produkter, alltså helt veganska pannkakor.


Trevlig Caturday, Raturday och Saturday! Eller vad som nu passar dig :)

Idag vågade jag mig på bananpannkakor för första gången sedan jag blev vegan.

Vilken succé! Smakar precis som bananpannkakor med ägg.

På pannkakorna hade jag blåbär och Alpros Go On som är ett proteinrikt växtbaserat alternativ till kvarg.

Vill man ha lite efterrättskänsla kan man även äta dom med jordnötssmör och choklad- och hasselnötsspread. Vilket jag självklart också gjorde.

Det här receptet hittade jag som så många andra recept genom att googla.

Mitt tips är därför att inte krångla till det för mycket om du vill äta vegansk. Tänk på vad du är sugen på och googla sedan ett veganskt alternativ. Det är väldigt sällan jag inte hittat ett veganskt recept på en vanligtvis animalisk rätt.

Nedan bifogar jag receptet på dom här veganska bananpannkakorna, annars hittar du länken till bloggen jag hittade dom på här. Det som jag adderat i smeten och som jag ofta gör när jag lagar pannkakor eller våfflor är kanel och kardemumma. Tycker det förhöjer smaken!

Recept Veganska Bananpannkaor

Ingredienser för 6 pannkakor motsvarande 2 portioner:

1 Banan

1 msk potatismjöl (fungerar även med 1 msk Maizena majsstärkelse)

2 dl havre- eller sojamjölk

1 dl vetemöl

Salt

Mosa bananen. Häll på vetemjöl, potatismjöl och 1 dl av mjölken. Vispa.
Häll på resten av mjölken och en nypa salt. Vispa.
Stek i mjölkfritt maragarin på medelvärme.

(Jag stekte i rapsolja då jag upplever att det blir krispigare kanter då)

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!