Så gör du en mustig och härlig vegetarisk linspasta

En smakrik och god vegetarisk pastasås gjort på linser. Lättlagat, snabbt och perfekt mat att ha med sig i matlådan.


Gillar duinte champinjoner och morötter eller har fler goda grönsaker ikylskåpet som du vill ha i är det bara att lägga till eller tabort. En riktigt tacksam maträtt att göra i vardagsstressen.

Receptetger 4 portioner

Ingredienser

1 gul lök

2 morötter

3 styckenfärska champinjoner

1 mskmataolja

2 dltorkade röda linser

400 gpasserade tomater

2 dl vatten

1,5 msktomatpuré

1vitlöksklyfta

1 tärninggrönsaksbuljong

valfripastasort och riven parmesanost till servering

Gör såhär:

Skala ochhacka den gula löken fint. Skala morötterna och riv fint på ettrivjärn. Skölj och dela champinjonerna.

Värm uppmatoljan i en stekpanna, stek löken till den är blank påmedelvärme. Tillsätt därefter rivna morötter och skivadechampinjoner och stek på under omrörning tills de mjuknat.

Sköljlinserna i kallt vatten och lägg sedan över dem i stekpannan. Hasedan i passerade tomater, vatten och tomatpuré. Rör om, behållvärmen på medeltemperatur hela tiden. Tillsätt buljongtärning ochriv ner en vitlöksklyfta. Låt blandningen sjuda under omrörning påmedelvärme i ca 15 min. Tillaga pastan under tiden.

Servera medlite riven parmesanost.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!