Fredag 7 Maj
Stockholm

Ugnbakad lax med örtigt fetaosttäcke

En smakrik och god fiskrätt som du svänger ihop på halvtimmen. Perfekt när magen kurrar och vardagsstressen tar över.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Servera gärna tillsammans med ugnsrostad potatis och en god sallad. 

Ingredienser (4 portioner):

100 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk basilika

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

1 tsk oregano

salt & peppar efter eget smak och tycke

500 g laxfilé (utan skinn)

saft från en halv citron

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop fetaost, turkisk yoghurt, örter och kryddor i en skål och blanda till en jämn smet.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form täckt med bakplåtspapper och pressa citronsaft över den. Bre fetaostkrämen på toppen av laxfilén i ett jämnt lager.
  • Baka laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela