Ugnbakad lax med örtigt fetaosttäcke
En smakrik och god fiskrätt som du svänger ihop på halvtimmen. Perfekt när magen kurrar och vardagsstressen tar över.
Servera gärna tillsammans med ugnsrostad potatis och en god sallad.
Ingredienser (4 portioner):
100 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
salt & peppar efter eget smak och tycke
500 g laxfilé (utan skinn)
saft från en halv citron
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop fetaost, turkisk yoghurt, örter och kryddor i en skål och blanda till en jämn smet.
- Lägg laxen i en ugnsfast form täckt med bakplåtspapper och pressa citronsaft över den. Bre fetaostkrämen på toppen av laxfilén i ett jämnt lager.
- Baka laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!