Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ugnbakad lax med örtigt fetaosttäcke

Mat | 11/09/2017 08:57

En smakrik och god fiskrätt som du svänger ihop på halvtimmen. Perfekt när magen kurrar och vardagsstressen tar över.

Servera gärna tillsammans med ugnsrostad potatis och en god sallad. 

Ingredienser (4 portioner):

100 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk basilika

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

1 tsk oregano

salt & peppar efter eget smak och tycke

500 g laxfilé (utan skinn)

saft från en halv citron

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop fetaost, turkisk yoghurt, örter och kryddor i en skål och blanda till en jämn smet.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form täckt med bakplåtspapper och pressa citronsaft över den. Bre fetaostkrämen på toppen av laxfilén i ett jämnt lager.
  • Baka laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.