Så gör du härligt saftiga tonfiskbiffar

Gör tonfisken på konserv lite mer spännande med dessa oerhört saftiga och smakrika tonfiskbiffar.


Biffarna är klara på ett kick med få ingredienser som du säkert redan har hemma.

Ingredienser (6 st tonfiskbiffar):

½ gul lök

½ röd paprika

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

salt & peppar

1 tsk mild paprikakrydda

150 g tonfisk på konserv i olja (avrunnen vikt)

1 ägg

1 ¼ dl ströbröd

25 g smör

Gör såhär:

  • Hacka den gula löken fint. Tärna paprikan.
  • Stek den finhackade löken på medelvärme i olivolja till den blir helt mjuk. Ha sedan i tärnad paprika. 
  • Rör om och ha sedan i en fint riven vitlöksklyfta, salt, peppar och mild paprikakrydda.
  • Häll över lök- och paprikasteket i en skål och blanda ihop med tonfisk, ägg och ströbröd till en formbar massa. Forma till 6 stycken lika stora biffar.
  • Stek biffarna i smöret på högsta värmen, 3-4 minuter på varje sida.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!