Korv med bröd-muffins

​Här kommer ett nytt, roligt och smidigt sätt att käka korv med bröd på. Fyll med korv som redan är smaksatta med ketchup och senap.


Toppa med lite rostad lök för härlig crisp och din smakupplevelse är komplett. Korv med bröd-muffins gör den klassiska korv med bröd-upplevelsen lite mindre kladdig.

Ingredienser (12 stycken):

4 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

3 dl filmjölk

2 dl neutral olja (jag använde rapsolja)

2 ägg

8 stycken korvar av valfri sort

3 msk ketchup

1,5 msk senap

ev. lite peppar

rostad lök till garnering

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.

3. Ha sedan i filmjölk, neutral olja och ägg. Vispa till en jämn smet.

4. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. 

5. Skiva korven och blanda ihop med ketchup, senap och eventuellt lite peppar tills alla korvskivor är täckta. 

6. Gör en liten urgröpning i mitten på varje muffins och fyll med korvskivor. Garnera med rostad lök.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Smeten går att förbereda natten före och förvaras i en inplastad bunke i kylskåpet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!