Så gör du en kladdkaka med dulche de leche

En riktigt kladdig kladdkaka med swirl av karamelliserad mjölk. Den här kladdkakan har allt som en kladdkaka behöver.


Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 centimeter och ger 6 till 8 bitar.

Ingredienser

100 gram smör

2 deciliter strösocker

2 ägg

1,5 deciliter vetemjöl

0,5 deciliter kakao

1 kryddmått salt

1/2 burk karamelliserad mjölk (cirka 397gram)

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål förutom den karamelliserade mjölken.

4. Häll upp kladdkaka-smeten i formen och klicka sedan ner karamelliserad mjölk. 

5. Rör runt försiktigt några drag med en sked i formen så att du får ett snyggt "swirlmönster". 

6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kan serveras direkt men är som allra godast när den fått vila i kylskåpet över natten. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!