Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
486
reaktioner idag

Så gör du en kladdkaka med dulche de leche

En riktigt kladdig kladdkaka med swirl av karamelliserad mjölk. Den här kladdkakan har allt som en kladdkaka behöver.

kladdkaka med dulche de leche

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm och ger 6-8 bitar.

Ingredienser:

100 g smör

2 dl strösocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

1/2 burk karamelliserad mjölk à 397g

 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål förutom den karamelliserade mjölken.

4. Häll upp kladdkaka-smeten i formen och klicka sedan ner karamelliserad mjölk. 

5. Rör runt försiktigt några drag med en sked i formen så att du får ett snyggt swirlmönster. 

6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kan serveras direkt men är som allra godast när den fått vila i kylskåpet över natten.