Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
18 350
reaktioner idag

Citronkyckling med spenat och fetaost

En riktigt smakrik och snabb kycklingrätt med inspiration från det grekiska köket.

Citronkyckling

Ingredienser:

2 + 1 msk smör

2 kycklingbröstfiléer

salt och peppar

2 tsk mild paprikakrydda

1 tsk torkad timjan

1 fint strimlad gul lök

1 vitlöksklyfta

saft från 1 citron

70 g färsk spenat

6 soltorkade tomater i olja

50 g fetaost

Gör så här:

Smält 2 msk smör i en stekpanna på hög värme. Lägg kycklingbröstfiléerna i stekpannan. Krydda med salt, peppar, paprikakrydda och timjan på varje sida och låt steka på varje sida tills de fått fin färg. Ta bort kyccklingfiléerna från stekpannan och ha i 1 msk smör till. Ha i fint strimlad gul lök och låt steka på medelvärme tills den blivit riktigt mjuk. Ha sedan i fint riven vitlöksklyfta, citronsaft och färsk spenat. Rör om tills spenaten skrumpnat ihop innan du har i kycklingen, soltorkade tomater och smulad fetaost. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 20 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.