Citronkyckling med spenat och fetaost

- 29/09/2017, 12:46

En riktigt smakrik och snabb kycklingrätt med inspiration från det grekiska köket.

Ingredienser:

2 + 1 msk smör

2 kycklingbröstfiléer

salt och peppar

2 tsk mild paprikakrydda

1 tsk torkad timjan

1 fint strimlad gul lök

1 vitlöksklyfta

saft från 1 citron

70 g färsk spenat

6 soltorkade tomater i olja

50 g fetaost

Gör så här:

Smält 2 msk smör i en stekpanna på hög värme. Lägg kycklingbröstfiléerna i stekpannan. Krydda med salt, peppar, paprikakrydda och timjan på varje sida och låt steka på varje sida tills de fått fin färg. Ta bort kyccklingfiléerna från stekpannan och ha i 1 msk smör till. Ha i fint strimlad gul lök och låt steka på medelvärme tills den blivit riktigt mjuk. Ha sedan i fint riven vitlöksklyfta, citronsaft och färsk spenat. Rör om tills spenaten skrumpnat ihop innan du har i kycklingen, soltorkade tomater och smulad fetaost. Låt allt sjuda på medelvärme i ca 20 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.