Så gör du en snabb och krämig kräftpasta
En riktigt krämig pastasås med kräftor som du slänger ihop snabbt och enkelt. Receptet räcker till 4 portioner.
Ingredienser:
500 g tagliatelle
1 msk matolja
1 finhackad gul lök
1 fint riven vitlöksklyfta
150 g färskost
2 dl creme fraiche
salt & peppar
saft från ½ citron
300 g kräftstjärtar
1 msk finhackad dill
0,5 dl finriven parmesanost
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm upp oljan i en stekpanna och stek den gula löken och vitlöken mjuka på medelvärme.
- Tillsätt därefter färskost, creme fraiche, salt, peppar och citronsaft. Rör om och låt puttra på låg värme innan du har i kräftstjärtar, finhackad dill och riven parmesanost.
- Låt såsen sjuda i 3-5 minuter innan du serverar den med pastan.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!