Så gör du vegetariska lasagnemuffins

Servera lasagne på ett roligare sätt med dessa lakto-ovo vegetariska lasagnemuffins. Perfekt som plockmat på fest!


Receptet räcker till 12 stycken.

Ingredienser:

12 lasagneplattor

200 g färskost

2 msk finhackad persilja

salt & peppar

2 dl riven ost + ytterligare 1 dl till garnering

2,5 dl färdig tomatsås

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blötlägg lasagneplattorna medan du gör resterande steg i receptet.
  • Blanda ihop färskost, persilja, salt, peppar och riven ost i en skål.
  • Fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Dela varje lasagneplatta i två delar och tryck ner dum i muffinsformen så att de täcker hela formens insida.
  • Fördela tomatsåsen i lasagneplattorna och ha sedan i 1 generös klick färskostfyllning i mitten på varje muffin. 
  • Garnera dina lasagnemuffins med riven ost innan du tillagar dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält helt och fått lite färgad yta.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!