Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du vegetariska lasagnemuffins

- 06/10/2017, 08:42

Servera lasagne på ett roligare sätt med dessa lakto-ovo vegetariska lasagnemuffins. Perfekt som plockmat på fest!

Receptet räcker till 12 stycken.

Ingredienser:

12 lasagneplattor

200 g färskost

2 msk finhackad persilja

salt & peppar

2 dl riven ost + ytterligare 1 dl till garnering

2,5 dl färdig tomatsås

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blötlägg lasagneplattorna medan du gör resterande steg i receptet.
  • Blanda ihop färskost, persilja, salt, peppar och riven ost i en skål.
  • Fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Dela varje lasagneplatta i två delar och tryck ner dum i muffinsformen så att de täcker hela formens insida.
  • Fördela tomatsåsen i lasagneplattorna och ha sedan i 1 generös klick färskostfyllning i mitten på varje muffin. 
  • Garnera dina lasagnemuffins med riven ost innan du tillagar dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält helt och fått lite färgad yta.