Risbowl med söt sesamkyckling

- 06/10/2017, 08:39

En snabb och enkel maträtt som passar perfekt om man vill preppa veckans matlådor.

Gör en trendig risbowl med kokt broccoli och söt sesamkyckling.

Ingredienser:

1 dl brunt farinsocker strö

1 msk maizena

1 dl kinesisk soya

2 msk äppelcidervinäger

1 tsk malen ingefära

1 fint riven vitlöksklyfta

1 msk sesamolja

600 g tärnad kycklingbröstfilé

Salt & peppar

1 msk sesamfrön

ris av valfri sort och kokt broccoli till servering

Gör såhär:

  • Blanda farinsocker, maizena, soya, äppelcidervinäger, ingefära, och fint riven vitlöksklyfta i en skål. Ställ åt sidan.
  • Krydda den tärnade kycklingen med salt och peppar och stek den i sesamoljan på  medelhög värme i några minuter tills den börjat få lite yta.
  • Häll sedan över soyablandningen i stekpannan. Fortsätt steka under omrörning. När kycklingen är helt genomstekt garnerar du med sesamfröna.
  • Servera tillsammans med kokt broccoli och ris.