Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5654
reaktioner idag

Så gör du spenatpaj med lax & fetaost

Den här maffiga och farligt goda spenatpajen med lax & fetaost kommer göra dig till kung i lunchrummet.

spenatpaj

Skippa den dyra och trötta matpajen på caféet i skolan eller på arbetsplatsen. 

Receptet räcker till 6 generösa bitar

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

125 g kallt smör

3 stora ägg

3 dl matgrädde

peppar

150 g fryst, hackad spenat

200 g rökt lax

100 g fetaost

2 dl riven ost av valfri sort

Gör så här:

Tärna smöret och arbeta ihop till en deg tillsammans med vetemjölet. Tryck ut i en ugnsfast pajform och nagga hål i botten med en gaffel. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter i innan du täcker kanterna med aluminiumfolie och förgräddar pajskalet i mitten av ugnen, 225 grader, i 10 minuter. Ta bort aluminiumfoliet runt kanterna och fördela fryst spenat, rökt lax och smula fetaosten i pajskalet. Vispa ihop ägg, matgrädde och peppar efter eget smak och tycke i en skål. Häll över detta i pajskalet och toppa med riven ost. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 40 minuter. Servera direkt eller fördela i matlådor inför jobbveckan.