Så gör du spenatpaj med lax & fetaost

Den här maffiga och farligt goda spenatpajen med lax & fetaost kommer göra dig till kung i lunchrummet.


Skippa den dyra och trötta matpajen på caféet i skolan eller på arbetsplatsen. 

Receptet räcker till 6 generösa bitar

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

125 g kallt smör

3 stora ägg

3 dl matgrädde

peppar

150 g fryst, hackad spenat

200 g rökt lax

100 g fetaost

2 dl riven ost av valfri sort

Gör så här:

Tärna smöret och arbeta ihop till en deg tillsammans med vetemjölet. Tryck ut i en ugnsfast pajform och nagga hål i botten med en gaffel. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter i innan du täcker kanterna med aluminiumfolie och förgräddar pajskalet i mitten av ugnen, 225 grader, i 10 minuter. Ta bort aluminiumfoliet runt kanterna och fördela fryst spenat, rökt lax och smula fetaosten i pajskalet. Vispa ihop ägg, matgrädde och peppar efter eget smak och tycke i en skål. Häll över detta i pajskalet och toppa med riven ost. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 40 minuter. Servera direkt eller fördela i matlådor inför jobbveckan.

Paj
/
/
LAX
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!