Så gör du veganska marängkakor med choklad

Maränger går alldeles utmärkt att göra utan animaliska produkter. Med kikärtsspad kan man göra fantastiskt goda chokladmarängkakor.


De ser inte mycket ut för världen men smakar himmelskt med sin seghet och frasighet på samma gång.

Receptet ger 12 kakor.

Ingredienser:

1,5 dl kikärtsspad

1 tsk citronsaft

2,5 dl strösocker

100 g smält vegansk choklad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Häll kikärtsspadet genom en finmaskig sil för att bli av med eventuella bitar av kikärtor.
  • Vispa spadet med elvisp till ett riktigt vit fluff. Som vanlig maräng ska du kunna vända skålen upp och ner utan att få marängen på dig när den är klar. 
  • Ha sedan i citronsaft och strösocker. Vispa till ett ordentligt fluff.
  • Till sist vänder du försiktigt ner smält choklad (se bara till så att den hinner svalna).
  • Klicka ut marängsmeten på en plåt, ordentligt med mellanrum och grädda i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
  • Ta ut och låt svalna helt innan servering.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!