Så gör du veganska zucchinibullar i tomatsås

Med dessa goda grönsaksbullar gjorda på zucchini kommer du nog aldrig vilja äta vanliga köttbullar igen.


Förutom att de enkelt tillagas i ugnen så gör de sig helt fantastiska i en god tomatsås. Receptet räcker till 10 zucchinibullar.

Ingredienser:

230 g blötlagda kikärtor (avrunnen vikt)

3 vitlöksklyftor

1 dl havregryn

½ riven zucchini

Salt och peppar

1 tsk basilika

Saft från ½ citron

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mixa kikärtor, vitlöksklyftor och havregryn till ett formbart smul i en matberedare eller mixer.
  • Riv zucchinin fint och ha i det i havregrynssmulet tillsammans med kryddor och citronsaft.
  • Forma massan till 10 lika stora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter innan du serverar dem som de är eller lägger i en nykokt god tomatsås.
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!