Så gör du veganska zucchinibullar i tomatsås
Med dessa goda grönsaksbullar gjorda på zucchini kommer du nog aldrig vilja äta vanliga köttbullar igen.
Förutom att de enkelt tillagas i ugnen så gör de sig helt fantastiska i en god tomatsås. Receptet räcker till 10 zucchinibullar.
Ingredienser:
230 g blötlagda kikärtor (avrunnen vikt)
3 vitlöksklyftor
1 dl havregryn
½ riven zucchini
Salt och peppar
1 tsk basilika
Saft från ½ citron
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa kikärtor, vitlöksklyftor och havregryn till ett formbart smul i en matberedare eller mixer.
- Riv zucchinin fint och ha i det i havregrynssmulet tillsammans med kryddor och citronsaft.
- Forma massan till 10 lika stora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter innan du serverar dem som de är eller lägger i en nykokt god tomatsås.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!