Så gör du krämig vegansk vitlökspasta i en enda kastrull

En riktigt god vegansk vitlökspasta som du svänger ihop på ett kick i en och samma kastrull.


Slipp en massa disk och avnjut en krämig pastarätt utan animaliska produkter. Ät direkt ur kastrullen vettja!

Receptet räcker till två portioner.

Ingredienser:

2 msk olivolja

1 fint hackad purjolök

3 fint rivna vitlöksklyftor

2 dl vegetabilisk matlagningsgrädde

2,5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

salt och peppar

1 tsk torkad basilika

0,5 tsk chilli flakes

250 g fettucini (bönpasta)

Gör så här:

  • Stek purjolök och vitlök mjuka i olivolja på låg värme. Rör om hela tiden så de inte bryns.
  • Tillsätt vegetabilisk matlagningsgrädde, vatten och kryddor. Låt allt koka upp på medelvärme innan du rör ner bönpastan.
  • Låt koka enligt tidsangivelsen för bönpastan på förpackningen och servera sedan direkt!
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!