Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du krämig vegansk vitlökspasta i en enda kastrull

Mat | 25/10/2017 09:04

En riktigt god vegansk vitlökspasta som du svänger ihop på ett kick i en och samma kastrull.

Slipp en massa disk och avnjut en krämig pastarätt utan animaliska produkter. Ät direkt ur kastrullen vettja!

Receptet räcker till två portioner.

Ingredienser:

2 msk olivolja

1 fint hackad purjolök

3 fint rivna vitlöksklyftor

2 dl vegetabilisk matlagningsgrädde

2,5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

salt och peppar

1 tsk torkad basilika

0,5 tsk chilli flakes

250 g fettucini (bönpasta)

Gör så här:

  • Stek purjolök och vitlök mjuka i olivolja på låg värme. Rör om hela tiden så de inte bryns.
  • Tillsätt vegetabilisk matlagningsgrädde, vatten och kryddor. Låt allt koka upp på medelvärme innan du rör ner bönpastan.
  • Låt koka enligt tidsangivelsen för bönpastan på förpackningen och servera sedan direkt!