Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du vegansk pumpalasagne

- 26/10/2017, 09:11 -

Letar du efter en passande rätt att laga med alla härliga pumpor som finns just nu? En pumpalasagne är svaret.

Receptet räcker till 4 portioner

Ingredienser till en vegansk pumpalasagne

  • bönlasagneplattor

Bechamelsås:

  • 5 dl sojamjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 5 dl pumpa

Sjud 5-10 minuter tills pumpan mjuknat

Spenatröra:

  • 1 msk olivolja
  • ½ gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl nötter + 1 ½ dl vatten mixat till en slät massa
  • 200 g färsk spenat
  • salt och peppar

Varva sås, lasagneplattor och spenatröra i en ugnsfast form. Baka mitt i ugnen i 40 minuter i 200 grader.

Se precis hur du gör i klippet ovan.