Så gör du vegansk pumpalasagne

Letar du efter en passande rätt att laga med alla härliga pumpor som finns just nu? En pumpalasagne är svaret.


Receptet räcker till 4 portioner

Ingredienser till en vegansk pumpalasagne

  • bönlasagneplattor

Bechamelsås:

  • 5 dl sojamjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 5 dl pumpa

Sjud 5-10 minuter tills pumpan mjuknat

Spenatröra:

  • 1 msk olivolja
  • ½ gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl nötter + 1 ½ dl vatten mixat till en slät massa
  • 200 g färsk spenat
  • salt och peppar

Varva sås, lasagneplattor och spenatröra i en ugnsfast form. Baka mitt i ugnen i 40 minuter i 200 grader.

Se precis hur du gör i klippet ovan. 

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!