Så gör du världens krämigaste tomatsoppa

Den här tomatsoppan är riktigt krämig och är blir rena festen i munnen tillsammans med riven parmesanost på toppen.


Hösten har officiellt entrat Sverige och nu behövs värmande soppor i våra kök för att överleva. Receptet räcker egentligen till 4 personer men det är helt förståeligt om du äter upp all soppa själv på en kväll.

Ingredienser:

1 msk olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g passerade tomater

2 dl vatten

salt & peppar

1 tsk oregano

1 tsk basilika

1 tsk rosmarin

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl matlagningsgrädde

1 dl okokt rissoni

riven parmesanost till garnering

Gör så här:

  • Hacka den gula löken fint och riv vitlöksklyftorna. Stek dem mjuka i olivolja. 
  • Tillsätt passerade tomater, vatten, kryddor och buljongtärning. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ca 10-15 min. Ju längre desto bättre!
  • Ha sedan i matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5 minuter innan du har i rissoni. Låt sjuda på medelvärme tills rissnonin är tillagad (ca 10 min) och servera sedan soppan direkt med massa riven parmesanost.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!