Så gör du världens krämigaste tomatsoppa
Den här tomatsoppan är riktigt krämig och är blir rena festen i munnen tillsammans med riven parmesanost på toppen.
Hösten har officiellt entrat Sverige och nu behövs värmande soppor i våra kök för att överleva. Receptet räcker egentligen till 4 personer men det är helt förståeligt om du äter upp all soppa själv på en kväll.
Ingredienser:
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater
2 dl vatten
salt & peppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk rosmarin
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 dl okokt rissoni
riven parmesanost till garnering
Gör så här:
- Hacka den gula löken fint och riv vitlöksklyftorna. Stek dem mjuka i olivolja.
- Tillsätt passerade tomater, vatten, kryddor och buljongtärning. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ca 10-15 min. Ju längre desto bättre!
- Ha sedan i matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5 minuter innan du har i rissoni. Låt sjuda på medelvärme tills rissnonin är tillagad (ca 10 min) och servera sedan soppan direkt med massa riven parmesanost.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!