Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du världens krämigaste tomatsoppa

- 03/11/2017, 10:02

Den här tomatsoppan är riktigt krämig och är blir rena festen i munnen tillsammans med riven parmesanost på toppen.

Hösten har officiellt entrat Sverige och nu behövs värmande soppor i våra kök för att överleva. Receptet räcker egentligen till 4 personer men det är helt förståeligt om du äter upp all soppa själv på en kväll.

Ingredienser:

1 msk olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g passerade tomater

2 dl vatten

salt & peppar

1 tsk oregano

1 tsk basilika

1 tsk rosmarin

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl matlagningsgrädde

1 dl okokt rissoni

riven parmesanost till garnering

Gör så här:

  • Hacka den gula löken fint och riv vitlöksklyftorna. Stek dem mjuka i olivolja. 
  • Tillsätt passerade tomater, vatten, kryddor och buljongtärning. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ca 10-15 min. Ju längre desto bättre!
  • Ha sedan i matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5 minuter innan du har i rissoni. Låt sjuda på medelvärme tills rissnonin är tillagad (ca 10 min) och servera sedan soppan direkt med massa riven parmesanost.