Så gör du chokladfriterad kyckling med chokoyoghurtdip
För dig som bara älskar choklad är det här receptet ett måste. Chokladfriterad kyckling passar perfekt till helgmiddagen!
Kan man inte få nog av chokladen i yoghurtmarinaden och dippen så kan man ersätta delar av mjölet till paneringen med kakao för en ännu starkare chokladsmak.
Ingredienser:
- 2 dl yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- ½ tsk svartpeppar
- 3 msk kakao
- 4 kycklingfiléer
Till panering:
- 1 dl mjöl
- 1 dl panko
- 3 msk maizena
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk salt
Chokoyoghurtdip:
- 1 dl yoghurt
- 25 g mörk choklad
- 1 nypa salt
Till stekning/fritering:
- Rapsolja
- En klick smör
Stek 3-4 minuter per sida.
Se precis hur du gör i klippet ovan.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!