Så gör du snabb tonfiskpasta – middagen klar på 20 minuter

​En riktigt god och smakrik pasta med tonfisk. Du kirrar den på max 20 minuter och har mat så det räcker till både middag och matlåda.


Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser:

300 g spaghetti (spara 0,5 dl pastavatten till såsen)

1 msk matolja

1 finhackad gul lök

1 fint riven vitlöksklyfta

5 skivade soltorkade tomater

10 körsbärstomater delade i två

Salt & peppar

1 msk röd currypasta

300 g tonfisk på konserv (avrunnen vikt)

1 msk finhackad persilja

Riven parmesanost till servering.

Gör såhär:

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 0,5 dl pastavatten till såsen.
  • Stek gul lök och vitlök mjuka i matoljan på medelvärme. Tillsätt därefter soltorkade tomater och körsbärstomater. Krydda med salt, peppar och 1 msk currypasta. Ha även i pastavattnet. 
  • Rör om och låt koka upp innan du sänker värmen och till sist har i kokt pasta, tonfisk och finhackad persilja. Rör om väl innan servering.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!