Så gör du snabb tonfiskpasta – middagen klar på 20 minuter
En riktigt god och smakrik pasta med tonfisk. Du kirrar den på max 20 minuter och har mat så det räcker till både middag och matlåda.
Receptet ger 4 portioner.
Ingredienser:
300 g spaghetti (spara 0,5 dl pastavatten till såsen)
1 msk matolja
1 finhackad gul lök
1 fint riven vitlöksklyfta
5 skivade soltorkade tomater
10 körsbärstomater delade i två
Salt & peppar
1 msk röd currypasta
300 g tonfisk på konserv (avrunnen vikt)
1 msk finhackad persilja
Riven parmesanost till servering.
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 0,5 dl pastavatten till såsen.
- Stek gul lök och vitlök mjuka i matoljan på medelvärme. Tillsätt därefter soltorkade tomater och körsbärstomater. Krydda med salt, peppar och 1 msk currypasta. Ha även i pastavattnet.
- Rör om och låt koka upp innan du sänker värmen och till sist har i kokt pasta, tonfisk och finhackad persilja. Rör om väl innan servering.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!