Så gör du snabba piroger med spenat och fetaost

Riktigt frasiga och goda smördegspiroger med spenat och fetaost. Det allra bästa är att de är sjukt enkla att göra.


Receptet räcker till 6 stycken medelstora smördegspiroger.

Ingredienser:

1 msk olivolja

1 finhackad gul lök

1 fint riven vitlöksklyfta

150 g färsk bladspenat

150 g fetaost

6 smördegsplattor

3 msk smält smör

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Stek gul lök och vitlök mjuka i olivoljan. 
  • Tillsätt färsk spenat och rör om på medelvärme tills spenaten mjuknat.
  • Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna innan du smular ner fetaosten. 
  • Rör om och fyll smördegsplattorna med spenat- och fetaostfyllningen. 
  • Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med smält smör.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!