Torsdag 28 Okt
Stockholm

Så gör du en supergod LCHF kladdkaka

Den här kladdkakan à la LCHF är sjukt krämig och genomkladdig. Perfekt för dig som vill minska på kolhydraterna men fortfarande fika gott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 centimeter, vilket ger cirka 6 till 8 bitar. Allt du behöver är fem ingredienser!

Ingredienser

1,5 deciliter mandelmjöl

1 deciliter sötströ

4 ägg

150 gram smält smör

200 gram smält mörk choklad (minst 70 procent kakaohalt)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke tills de precis har gått ihop och häll sedan upp i din form täckt med bakplåtspapper.

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Ta ut och låt svalna helt och hållet, helst över natten, innan servering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela