Onsdag 12 Maj
Stockholm

Så gör du pepparkakstryfflar på 3 ingredienser

Pepparkakstryfflar med choklad
Pepparkakstryfflar som julgodis. Foto:

Det bästa godiset är det hemmagjorda och de här pepparkakstryfflarna gör du enkelt på ynka 3 ingredienser!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du inte testat kombinationen pepparkakor och choklad än så bara måste du göra det. Det blir galet gott tillsammans!

Receptet ger 12 stycken pepparkakstryfflar.

Ingredienser:

100 g pepparkakor + 2-3 pepparkakor att krossa för dekoration

1 dl färskost

200 g mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa pepparkakorna och färskosten tills du får en slät, formbar massa.
  • Rulla massan till 12 jämnstora bollar och lägg på en stor tallrik täckt med bakplåtspapper.
  • Ställ bollarna i frysen i minst 30 minuter.
  • Under tiden kan du smälta den mörka chokladen. Dela i bitar eller hacka grovt och lägg i en värmetålig skål. Smält i micron på 30 sekunderinstervaller. 
  • Låt chokladen svalna lite innan du rullar tryfflarna i dem. Garnera tryfflarna med lite krossad pepparkaka innan chokladen hinner stelna.
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela