Pepparkakstryfflar med choklad
Pepparkakstryfflar som julgodis

Så gör du pepparkakstryfflar på 3 ingredienser

Det bästa godiset är det hemmagjorda och de här pepparkakstryfflarna gör du enkelt på ynka 3 ingredienser!


Har du inte testat kombinationen pepparkakor och choklad än så bara måste du göra det. Det blir galet gott tillsammans!

Receptet ger 12 stycken pepparkakstryfflar.

Ingredienser:

100 g pepparkakor + 2-3 pepparkakor att krossa för dekoration

1 dl färskost

200 g mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa pepparkakorna och färskosten tills du får en slät, formbar massa.
  • Rulla massan till 12 jämnstora bollar och lägg på en stor tallrik täckt med bakplåtspapper.
  • Ställ bollarna i frysen i minst 30 minuter.
  • Under tiden kan du smälta den mörka chokladen. Dela i bitar eller hacka grovt och lägg i en värmetålig skål. Smält i micron på 30 sekunderinstervaller. 
  • Låt chokladen svalna lite innan du rullar tryfflarna i dem. Garnera tryfflarna med lite krossad pepparkaka innan chokladen hinner stelna.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!