Lördag 8 Maj
Stockholm

Så gör du panerad toast med tomat & mozarella

Gör dina toasts till en ännu frasigare upplevelse genom att panera dem och tillaga dem i ugn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I det här receptet får du tips på en enkel och god fyllning med mozarella, tomat och färsk basilika. 

Ingredienser:

2 röstbröd per toast

Olivolja

2-3 skivor mozarellaost per toast

1 skiva tomat per portion

1 färsk basilikablad per portion

Skivade soltorkade tomater

Salt & peppar

1 dl mjölk

1 ägg 

Ströbröd

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär av kanterna på rostbröden och pensla ena sidan med olivolja.
  • Lägg mozarellaost, tomat, basilika, soltorkade tomater, salt och peppar på ena skivan. Pensla kanterna med mjölk och fäst med andra brödskivan genom att trycka till kanterna ordentligt så att toasten håller sig stängd.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa toasten i detta och vänd sedan i ströbröd.
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt den tillagas i ugnen i ca 15 minuter.
Kommentera
Kopiera länk
Dela