potatissallad med torsk och saltgurka
potatissallad med torsk och saltgurka

Så fixar du en matig potatissallad med torsk och saltgurka

Efter att du har ätit den här matiga potatissalladen så kommer du aldrig att vilja äta vanlig potatissallad igen.


Efter att du har ätit den här matiga potatissalladen så kommer du aldrig att vilja äta vanlig potatissallad igen. Förutom att den här salladen är sjukt krämig så skulle den lätt kunna göra succé som ensam rätt på julbordet. 2017 blir året då potatissalladen inte längre är ett sidotillbehör på julbordet utan istället en huvudrätt som alla vill ta mer av!

Ingredienser:

6 medelstora potatisar

1 fiskbuljongtärning

400 g torskfilé

1 liten rödlök

1 dl grovhackad saltgurka

2 dl majonäs (gärna med citronsmak)

2 dl matyoghurt

0,5 tsk vitlökspeppar

0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Skala och skär i tärningar. Låt svalna.
  • Tärna torskfilén och låt koka upp i ca 5 dl vatten med en tärning fiskbuljong. Låt svalna.
  • I en skål blandar du nu ihop tärnad potatis och tärnad torsk tillsammans med resten av ingredienserna. 
  • Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!