Fredag 7 Maj
Stockholm

Så gör du lussebullsfudge på 5 ingredienser

Lussebullsfudge
Lussebullsfudge. Foto:

Gör den här fudgen som både ser ut och smakar som lussebullar istället för de vanliga bullarna.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Receptet ger 12 lussebullar.

Ingredienser:

300 g vit vhoklad

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g smör

2 g saffran

24 stycken russin

Gör så här:

1. Grovhacka chokladen.

2. Tärna smöret.

3. Lägg choklad, smör, sötad kondenserad mjölk och saffran i en värmetålig skål.

4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder (pauser var 30 sekund). Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs.

5. Täck en form med bakplåtspapper och bred ut smeten i den till en platta med tjocklek 1 cm. Låt stå i kylskåpet i minst 2 h.

6. Skär fudgen i remsor och snurra ihop som lussebullar. Garnera med russin.

7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela