Ost- och skinkpaj på en tallrik
Ost- och skinkpaj gjord på överbliven julskinka

Så gör du ost- och skinkpaj – med julskinka

Har du fått över en massa julskinka? Ta vara på resterna i den här goda och krämiga pajen.


Receptet räcker till en stor paj.

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten

Låt degen vila i ca 30 minuter

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • färsk gräslök

Förgrädda pajskalet i 20 minuter i 200 grader. Kom ihåg att nagga skalet med en gaffel.

  • 200 g skinka
  • 1 liten gul lök
  • 150 g riven ost

Grädda pajen i 30 minuter i 200 grader. 

Servera med grönsallad.

Se precis hur du gör i klippet ovan. 

/
Paj
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!