Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du en snabb gravad lax med lime

Mat | 22/12/2017 09:55

Att göra egen gravad lax är sjukt enkelt! I det här receptet smaksätts den med fräsch lime.

Ett perfekt tilltugg till det snabba och enkla julbordet med mycket smak.

Ingredienser:

Rivet skal från 1 lime

1,5 msk salt

1,5 msk strösocker

1 nypa vitpeppar

400 g tunt skuren laxfilé

Gör så här:

  • Riv skalet från limen ner i en skål, undvik att få med det vita.
  • Blanda ner salt, strösocker och vitpeppar.
  • Strö hälften av salt- och sockerblandningen på ett stort fat. Fördela laxen på fatet och strö sedan på resten av salt- och sockerblandningen.
  • Låt tallriken stå i kylskåpet i 10 minuter. Vänd på alla laxskivor och låt den stå i kylskåpet i 10 minuter till.