Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du sega polkagrismaränger

Mat | 20/12/2017 10:37

Ett perfekt julgodis på få ingredienser är de här ljuvligt sega marängerna med polkagrissmak. Riktigt fräscht och gott!

Receptet ger 6 kakor.

Ingredienser:

2 polkagrisstavar

1 äggvita

1 dl strösocker

1 msk citronsaft

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Krossa polkagrisarna till ett grovt smul. Ställ åt sidan.
  • Vispa äggvitan till ett vitt och fast fluff. 
  • Ha ner hälften av strösockret och citronsaften.
  • Vispa ihop och ha i resten av strösockret. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält.
  • Ha till sist i polkagriskrosset och vänd ner i smeten, spara lite till garnering.
  • Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med resten av polkagriskrosset.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 1 timme.
  • Servera direkt eller förvara i en tät slutande burk i rumstemperatur.