Så gör du sega polkagrismaränger
Ett perfekt julgodis på få ingredienser är de här ljuvligt sega marängerna med polkagrissmak. Riktigt fräscht och gott!
Receptet ger 6 kakor.
Ingredienser:
2 polkagrisstavar
1 äggvita
1 dl strösocker
1 msk citronsaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Krossa polkagrisarna till ett grovt smul. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitan till ett vitt och fast fluff.
- Ha ner hälften av strösockret och citronsaften.
- Vispa ihop och ha i resten av strösockret. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält.
- Ha till sist i polkagriskrosset och vänd ner i smeten, spara lite till garnering.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med resten av polkagriskrosset.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 1 timme.
- Servera direkt eller förvara i en tät slutande burk i rumstemperatur.