Se till att använda en fast potatissort för att få rätt konsistens på frestelsen.
Receptet ger 8 portioner.
Ingredienser:
2 msk mjölkfritt margarin + 3 msk
2 gula lökar
Annons
½ dl kapris
½ tsk malen kryddpeppar
1 dl pumpakärnor
1 kg potatis av fast sort
5 dl havregrädde
Annons
1 tsk salt
peppar
1 krm malen kanel
½ dl ströbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva löken fint och stek mjuk på medelvärme i 2 msk margarin.
- Rör ner kapris, kryddpeppar och pumpakärnor och låt steka på i några minuter.
- Skala och strimla pitatisen i tunna stavar. Varva potatis och lökstek i en ugnsfast form.
- Blanda havregrädde med salt, peppar och kanel. Häll det i formen. Toppa med ströbröd och fördela 3 msk mjölkfritt margarin över ströbrödet.
- Tillaga den veganska Janssons frestelsen i mitten av ugnen i ca 1 timme.