Så gör du en vegansk Janssons frestelse
Alla ska kunna njuta av våra julbordsklassiker. Den här varianten är vegansk och innehåller kapris istället för ansjovis.
Se till att använda en fast potatissort för att få rätt konsistens på frestelsen.
Receptet ger 8 portioner.
Ingredienser:
2 msk mjölkfritt margarin + 3 msk
2 gula lökar
½ dl kapris
½ tsk malen kryddpeppar
1 dl pumpakärnor
1 kg potatis av fast sort
5 dl havregrädde
1 tsk salt
peppar
1 krm malen kanel
½ dl ströbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva löken fint och stek mjuk på medelvärme i 2 msk margarin.
- Rör ner kapris, kryddpeppar och pumpakärnor och låt steka på i några minuter.
- Skala och strimla pitatisen i tunna stavar. Varva potatis och lökstek i en ugnsfast form.
- Blanda havregrädde med salt, peppar och kanel. Häll det i formen. Toppa med ströbröd och fördela 3 msk mjölkfritt margarin över ströbrödet.
- Tillaga den veganska Janssons frestelsen i mitten av ugnen i ca 1 timme.