Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så gör du risotto med kräftstjärtar, physalis och parmesanost

Mat | 28/12/2017 13:21

Förhållandevis billig nyårsmiddag, lyxa till det med hummer istället för kräftstjärtar om budgeten tillåter.

Funkar perfekt som huvudrätt till nyårsmiddagen. 

Ingredienser: 

  • Rapsolja
  • 1 gul lök
  • 25 g smör
  • 4 dl arborioris
  • 1 buljongtärning
  • 6 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl vitt vin (matlagningsvin går bra, tillsätt lite i taget, rör om emellan)
  • Salt och peppar
  • 150 g parmesanost
  • 250 g kräftstjärtar

Servera med

  • Ruccolasallad
  • Tomater
  • Physalis
  • Riven parmesanost

Se precis hur du gör i klippet ovan.