Så gör du snabba filodegskorgar med skagenröra
Härligt frasiga filodegskorgar som du fixar snabbt och enkelt under kvarten. Du kan såklart fylla dem med precis vad du vill.
I det här receptet får du tips på hur du fyller filodegskorgarna med skagenröra, men det går bra att fylla med precis vad du vill.
Ingredienser:
3 stycken filodegsark à 15x15 cm för varje filodegskorg
Olivolja
Skagenröra
Räkor, hackad chilli & finhackad dill till garnering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla en muffinsplåt med olivolja.
- Fördela ett ark i varje muffinsform, pensla arket med olivolja, lägg i ett till ark i varje form, pensla med olivolja igen, ha i ett till ark och pensla även det arket med olivolja.
- Lägg en boll av aluminiumfolie i mitten på varje filodegskorg så att den håller formen under gräddningen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt korgarna svalna helt innan du fyller dem med skagenröra och toppar med räkor, hackad chilli och dill.