Filodegskorgar med skagenröra
Recept på filodegskorgar med skagenröra

Så gör du snabba filodegskorgar med skagenröra

Härligt frasiga filodegskorgar som du fixar snabbt och enkelt under kvarten. Du kan såklart fylla dem med precis vad du vill.


I det här receptet får du tips på hur du fyller filodegskorgarna med skagenröra, men det går bra att fylla med precis vad du vill.

Ingredienser:

3 stycken filodegsark à 15x15 cm för varje filodegskorg

Olivolja

Skagenröra

Räkor, hackad chilli & finhackad dill till garnering

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Pensla en muffinsplåt med olivolja.
  • Fördela ett ark i varje muffinsform, pensla arket med olivolja, lägg i ett till ark i varje form, pensla med olivolja igen, ha i ett till ark och pensla även det arket med olivolja.
  • Lägg en boll av aluminiumfolie i mitten på varje filodegskorg så att den håller formen under gräddningen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  • Låt korgarna svalna helt innan du fyller dem med skagenröra och toppar med räkor, hackad chilli och dill.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!