Cake som korsat USA
Jackie Rosenstein och Bobbie Long har korsat USA på eldrivna motorcyklar - Foto: Cake

Två tjejer korsade USA på eldrivna motorcyklar – från Sverige

Två amerikanska tjejer har korsat USA från New York till Los Angeles på eldrivna motorcyklar från svenska Cake. Resan tog 62 dagar.


Svenska Cake, som tillverkar eldrivna motorcyklar, har snabbt fått fotfäste i både Europa och Nordamerika.

Nu har företagets amerikanska försäljningschef Jackie Rosenstein och väninnan Bobbie Long kört hela vägen från New York City till Los Angeles på elektriska Cake-motorcyklar.

Morgonmänniskor är bättre bilförare

Inte Cakes första korsning

Det är inte första gången som en Cake-motorcykel korsar en kontinent med en kvinnlig förare.

I början av 2023 äventyraren Sinje Gottwald nämligen ensam hela vägen från Barcelona till Kapstaden på en Cake Kalk AP – helt utan någon form av supportteam.

Den resan var 1 300 mil lång och tog 124 dagar, och var den första gången som den afrikanska kontinenten någonsin hade korsats på en eldriven motorcykel.

Rosenstein och Long får nöja sig med att vara de första kvinnorna att korsa USA på eldrivna motorcyklar. Den första gången den nordamerikanska kontinenten korsades på en eldriven motorcykel var 2013.

Sveriges bilpark blir allt äldre – ett problem för miljön

Inte snabbast möjliga vägen

Under resan avverkade man 536 mil under 62 dagar, och stannade för att ladda 124 gånger. Man påbörjade resan i oktober och gick i mål i Los Angeles strax innan jul

Precis som Gottwald åkte Rosenstein och Long på varsin Cake Kalk, vilket är en off road-motorcykel som utmärker sig med sin låga vikt.

Fokus låg inte på att avverka sträckan på kortast möjliga tid, utan man valde i stället att tillbringa majoriteten av tiden i vildmarken på grus- och skogsvägar.

Resan är en del av ett större projekt som Cake kallar Electric Conquest of Continents, där man vill korsa samtliga av världens kontinenter med kvinnliga motorcyklister vid spakarna.

Assistancekåren hjälper 100-tals om dagen – med samma problem

Nu kan dieselbilarna öka i värde – tack vare billigare diesel