Steffo
Steffo Törnquist har en riktigt speciell sommarbil - Foto: Steffo Törnquist/Instagram/Jonas Ekströmer/TT

Steffo Törnquists klassiska Mercedes-cab – värd miljonbelopp

Våren är i luften, vilket för många av landets bilentusiaster betyder att det snart är dags att damma av sommarbilen. En kändis med smak för fina äldre bilar är Steffo Törnquist, som om somrarna glider omkring i en klassisk cabriolet av märket Mercedes-Benz.


Bilen i fråga Mercedes är en 280 SE Cabriolet från 1971 med silvergrå lack och svart sufflett, och Steffo har postat om bilen på sociala medier ett antal gånger.

Modellen kan enklast beskrivas som dåtidens motsvarighet till Mercedes-Benz S-klass, och det bilen var således en av de lyxigaste cabbarna som gick att få tag på i början av 70-talet.

Idag är bilen en eftertraktad klassiker, och betingar en minst sagt lyxig prislapp på begagnatmarknaden.

Vanliga felet vid däckbyte – 900 olyckor om året

Ett rullande smycke

Det som utmärker Mercedes-Benz 280 SE Cabriolet, chassikod W111, är att den är från den tid då Mercedes fokuserade helt och hållet på att bygga de bästa bilarna i världen. Kosta vad det kosta ville.

Märkets lyxigare modeller från den tiden påminner om smycken och varje detalj osar av kvalitet, och interiörerna bjuder på läder, lackat trä och mätare som kunde komma från ett schweiziskt urmakeri.

Under huven av Steffos bil finner vi en V8 på 3,5 liter som skickar sin effekt på 160 hästkrafter till bakhjulen via en fyrstegad automatlåda.

Många ångrar sin elbil: Här är främsta anledningen

En smakfull dyrgrip för Steffo

Steffo Törnquists Mercedes-cab är utan tvekan ett smakfullt val som sommarbil, och det är jag inte ensam om att tycka av begagnatpriserna att döma.

Modellen tillverkades mellan 1969 och 1971, och det billigaste exemplaret på den tyska begagnatbilssidan Mobile.de ligger i dagsläget ute till salu för strax under 118 000 euro – motsvarande knappt 1,35 miljoner kronor.

Steffo har ägt sin bil, som står registrerad på en av hans företag, sedan 2014. Med tanke på prisutvecklingen på eftertraktade veteranbilar sedan dess finns det troligtvis en fin vinst att hämta hem om bilen skulle säljas idag.

Easypark och Aimo har oskäliga villkor – säger myndighet

Här är de fyra svenskarna som tävlar i IndyCar 2024

Bil