"Skaffa vapen och radera ut äckel som accepterar ondskans ideologi islam”. Så skrev en 51-årig man på Facebook att han skulle göra. Mannen på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 4
"Skaffa vapen och radera ut äckel som accepterar ondskans ideologi islam”. Så skrev en 51-årig man på Facebook att han skulle göra. Mannen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu döms han av Södertörns tingsrätt för hets mot folkgrupp för två av sina inlägg.
2 av 4
Nu döms han av Södertörns tingsrätt för hets mot folkgrupp för två av sina inlägg. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen är en flitig användare av Facebook och erkänner också att han har skrivit inläggen, men tycker inte att det handlar om hets mot folkgrupp.
3 av 4
Mannen är en flitig användare av Facebook och erkänner också att han har skrivit inläggen, men tycker inte att det handlar om hets mot folkgrupp. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen döms till villkorlig dom och 60 dagsböter.
4 av 4
Mannen döms till villkorlig dom och 60 dagsböter. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Han skrev hatiska kommentarer om muslimer på Facebook – nu döms han

Mannen döms för hets mot folkgrupp efter hatiska inlägg om muslimer och islam.


"Skaffa vapen och radera ut äckel som accepterar ondskans ideologi islam".

Så skrev en 51-årig man på Facebook att han skulle göra. Nu döms han av Södertörns tingsrätt för hets mot folkgrupp. Han döms för två inlägg som handlar om muslimer och islam, skriver Dagens Nyheter.

Mannen ska vara en flitig användare av Facebook och erkänner också att han har skrivit inläggen, men tycker inte att det handlar om hets mot folkgrupp. Han tycker helt enkelt inte att muslimer är en folkgrupp i lagens mening.

Södertörns tingsrätt håller dock inte med om det. Rätten skriver följande i sin dom:

"Att muslimer som grupp omfattas av bestämmelsen om hets mot folkgrupp på grund av deras trosbekännelse framgår redan av bestämmelsens ordalydelse. /…/ Inläggen kan inte heller uppfattas som en saklig kritik mot Islamiska staten eller al-Shabaab. Uttalandena är objektivt sett våldsbejakande och omotiverat kränkande mot muslimer i stort".

Mannen döms till villkorlig dom och 60 dagsböter, skriver DN.

/
/
/
Senaste nytt

Hemligt nätverk jagar näthatare på Facebook – har anmält 2 000 misstänkta brott bara i år

15 Dec 2017, 16:56

Bloggaren Dennis, 20, öppnade upp sitt kommentarsfält – det han mötte var vidrigt

14 Dec 2017, 15:26
Bloggaren Dennis Kristiansson valde att stänga sitt kommentarsfält efter att folk spred näthat i det. När han provade att låta folk kommentera igen hände något obehagligt.

Liberalerna om brott på nätet: Digitala våldtäkter har blivit ett problem

13 Dec 2017, 16:40
Eftersom det vidriga näthatet inte verkar försvinna har Nyheter24 tagit frågan till den allra högsta nivån – politikerna. De som har en verklig makt att påverka våra lagar och regler.

"Kniv i fi**an" räckte inte för ofredande – nu nekas Irena Pozar skadestånd

12 Dec 2017, 18:32
Irena Pozar utsattes för grovt näthat och drog sin hatare inför rätta. Men mannen friades och hon stämde då staten. Nu har JK:s besked kommit.

8 dömda för knarkhandel på darknet i år – men svenska sajterna finns kvar

11 Dec 2017, 14:18
Totalt har 43 års fängelse delats ut till åtta personer för knarkbrott i Sverige under 2017. Men polisen planerar inte att vila för det. Satsningen mot knarkhandeln på darknet fortsätter.

#jagärhär-grundaren mordhotad: "Vi har nu nära kontakt med polisen"

10 Dec 2017, 20:09
Mina Dennert tröttnade på näthat och startade en Facebook-grupp som kämpar mot hot och kränkningar online. Nu har hon fått flera mordhot.