Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfven påstods ha en klocka för 275 000 kronor – nu säljer han den

I höstas spreds uppgifter om att statsminister Stefan Löfven bär en klocka för 275 000 kronor. Nu säljer han den – till den som betalar mest.

Under hösten spreds uppgifter om att statsministern Stefan Löfvens hade en armbandsklocka som var svindyr. Men det stämde inte.

Stefan Löfven med sin klocka.

Nu säljer han sin klocka – till förmån för Musikhjälpen.

Stefan Löfven med sin klocka på vänster arm.

I slutet av september spreds uppgifter om att statsminister Stefan Löfven hade en armbandsklocka som var svindyr.

Det här gjorde att många lackade ur på sociala medier. En socialdemokratisk statsminister med en dyr accessoar uppskattades helt enkelt inte av alla.

Men varken priset eller märket stämde, något nu statsministern tagit fasta på.

"I höstas kom en av mina medarbetare och berättade att det på sociala medier spreds att jag hade en klocka som var en 'Patek Philippe Calatrava' – värd cirka 275 000 kronor. De hade bildbevis och allt, och nu hade tidningarna börjat ringa och undra om det stämde. Så vi tittade på bilderna, och skrattade gott", skriver Stefan Löfven på Facebook.

Stefan Löfven med sin klocka. Bildkälla: Facebook

Sanning är att hans klocka kommer från fackförbundet IAM – och fortfarande finns att köpa på deras hemsida för runt 700 kronor.

"Det var ju min gamla trotjänare, som jag fått i gåva av nordamerikanska arbetare i International association of Machinists and Aerospace Workers på 90-talet", skriver statsministern.

Klockan. Bildkälla: Facebook

Nu säljer Stefan Löfven sin klocka till högstbjudande – till förmån för årets Musikhjälpen.

Statsministern skriver att vissa fortfarande tror att han har en svindyr klocka, men att det inte spelar någon roll.

"Oavsett vem som köper den, så får man en fin och gedigen klocka som varit med mig i över 20 år, och som förhoppningsvis kommer hålla i minst 20 år till. Den har varit med på ett oräkneligt antal arbetsplatsbesök, möten, förhandlingar och resor i Sveriges tjänst."

Följ auktionen på klockan här.

Inget pinsamt här alltså för statsministern, men den gången han gjorde den här felstavningen minns vi fortfarande.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Vill du ha statsministerns klocka?

Mer:

Hoppsan! Saknar Stefan Löfven 50 miljarder kronor i sin budget?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM @MYSAFETYAB