Torsdag 2 Dec
Stockholm

Tjuv kapade Alexander på 100 000 – nu kan polisen öppna fallet

1 av 2
2 av 2

Någon skapade ett falskt svenskt körkort i Alexanders namn och handlade saker för uppemot 100 000 kronor. Nu kommenterar polisen fallet.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För en tid sedan blev Alexander Renman i Stockholm id-kapad. En bedragare hade skapat ett falskt svenskt körkort i hans namn och handlat och beställt saker för uppemot 100 000 kronor.

En anställd på ett postkontor hade blivit misstänksam när bedragaren försökte göra en eftersändning till en postbox i Alexanders namn – och gjort en fotokopia på det falska körkortet.

Även en anställd på ett av företagen som mannen ska ha beställt saker ifrån blev misstänksam och gjorde egna efterforskningar. De ledde till en Facebook-profil som troligen tillhör den misstänkte mannen.

– Det är samma person som på körkortet, det ser jag. Det är en rätt skum känsla att kunna se vad han gör. Han reser och rör på sig. Han har bilder från när han är på Grand hotel. Och man får tankar om han har gjort det för pengarna som han tagit från min identitet, säger Alexander och fortsätter:

– Det var kul att få den eftersom det är väldigt bra bevismaterial.

Bildkälla: Facebook

Nu kommenterar polisen Alexanders fall.

Se vad de säger om chansen att återuppta det i klippet högst upp.

Missa heller inte det andra avsnittet av "Kapad" där Nyheter24 avslöjar hur lätt det går att köpa ett falskt svenskt körkort på nätet.

Se också det första avsnittet av "Kapad" – där 20-åriga Saga fick sina bilder stulna och upplagda på en eskortsajt.

Är du rädd för att bli id-kapad?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”
Är du en lover eller hater på nätet?

Testa: Är du en lover eller en hater på nätet?

Publicerades: 2 Mar 2016, 14:56