Alexander Pärleros tar tillbaka sitt uttalande efter kritiken.
Alexander Pärleros tar tillbaka sitt uttalande efter kritiken. - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Alexander Pärleros tar tillbaka sitt uttalande efter följarnas skarpa kritik

Det har stormat mycket kring Alexander Pärleros på senaste tiden. Nyligen fick poddaren motta en kritikstorm efter avsnittet "Den censurerade pandemin" i "Framgångspodden". Nu rasar följarna efter ett nytt uttalande på Instagram.


Entreprenören och poddaren Alexander Pärleros, 37, har nyligen varit i blåsvädret för avsnittet “Den censurerade pandemin” i sin podcast “Framgångspodden”, där han intervjuar Katarina Gospic. Avsnittet har fått stark kritik för att sprida falsk information om pandemin och vaccinet mot covid-19. 

Bland annat läkaren och professorn Agnes Wold opponerade sig kraftigt mot Alexander Pärleros och Katarina Gospics uttalanden i podcasten. Kommentarer har också haglat in från såväl följare som kända profiler, såsom Calle Schulman och Mikael “Soldoktorn” Sandström. Alexander Pärleros använde nämligen ett klipp från TV4 på doktor Mikael som är taget ur sitt sammanhang och han senare fick ta bort. Soldoktorn själv beskrev det som att poddaren “helt tappat taget”. 

Alexander Pärleros skrev på Instagram om avsnittet att det inte var självklart att det skulle släppas eftersom han: “Vet att det är att hoppa in i en eld, en eld med mycket hat".

"Dock finns det en sida av mig som reagerar när den ser saker i samhället och känner att det är min plikt att ta dialogen andra inte vågar. Undanhållning av information av Sveriges politiker. Läkemedelsbolag fifflar och mörkar deras studier för att tjäna pengar.", skriver han vidare på Instagram.

Foto: Stella Pictures

Nu rasar följarna efter Alexander Pärleros nya Instagraminlägg: “Snälla säg inte…”

Nu riktas återigen kritik mot Alexander Pärleros. 

Den 8 mars infaller som bekant den internationella kvinnodagen som ska uppmärksamma kvinnors situation världen över och de jämställdhetsproblem som finns. Det syftar exempelvis på att kvinnor utsätts för våld, trakasserier och orättvisor. Det råder någorlunda konsensus om att det således är en högst olämplig dag att gratulera någon på, eftersom ämnet är både tungt och allvarligt. 

Men det verkar den 37-årige medieprofilen ha missat, eftersom han under onsdagens kvinnodag la ut ett inlägg på Instagram där han skrev “Grattis” till alla kvinnor. Och följarna var inte sena att reagera… 

“Alex jag gillar dig men fasen kom in i matchen, det är ingen födelsedag där vi vill ha ett grattis.” skriver en följare.

“Snälla säg inte grattis på denna dag!” ber en annan.

Foto: Instagram/Alexander Pärleros

Alexander Pärleros svarar på kritiken: “Mitt syfte var…”

Efter kritiken svarar Alexander Pärleros i kommentarsfältet:

“Mitt syfte var att jag ville hylla och lyfta dagen”.

Han berättar också att han har redigerat sin bildtext så att den inte längre innehåller en gratulation. Istället står där nu enbart om Alexander Pärleros frukostmöte med entreprenören Pernilla Nyrensten, som han menar är en personlig inspiration, samt poddarens fru Ida Warg som han också menar är en inspirerande kvinna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!