Stockholm

Paradise Hotel-vinnaren rasar mot nya Fboy Island

Nu uttalar sig Paradise Hotel-vinnaren Moa Lindgren till Expressen om nya "Fboy Island".
Nu uttalar sig Paradise Hotel-vinnaren Moa Lindgren till Expressen om nya "Fboy Island". Foto: HBO Max och @moa_lindgren/Instagram

Beskedet om HBO:s nya realityserie “Fboy Island” har fått starka reaktioner i sociala medier. Många ifrågasätter nu upprört konceptet med “fuckboys”.
– Jag är ledsen, arg och besviken, säger tidigare Paradise Hotel-profilen Moa Lindgren till Expressen.


Läs mer

Under förra veckan kom beskedet att HBO Max spelar in en ny realityserie vid namn “FBOY Island”. Programledare för den svenska upplagan kommer att vara influencern Klara “Tanbyklara” Elvgren.

Programmet går ut på att tre kvinnor i sällskap med en grupp män åker till en tropisk ö. Hälften av männen är ”nice guys”, där för att hitta kärleken, medan den andra hälften är självutnämnda ”fboys”. De är ointresserade av långvariga relationer men mer intresserade av vinstpengarna.

Kvinnorna ska under programmets gång sedan dejta sig igenom utbudet av män, i hopp om att hitta kärlek. Samtidigt ska de försöka sålla bland vilka av männen som är “snälla” och vilka som är så kallade “fboys”. Detta har, inte helt oväntat, väckt starka reaktioner på sociala medier där tittarna rasade över programidén - någonting som Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Klara "Tanbyklara" Elvgren. Bildkälla: HBO Max

Moa Lindgren om Fboy Island: "Vi kanske inte ska glorifiera mansgrisar?"

Nu har alltså den tidigare Paradise Hotel-deltagaren och influencern Moa Lindgren uttalat sig - och hon ställer sig starkt kritisk till programmet.

Moa Lindgren vann den stoppade säsongen av Paradise Hotel 2021, och till Expressen berättar Moa att hon är besviken på Fboy Islands programidé.

– Jag är ledsen, arg och besviken, säger hon och fortsätter:

– Jag trodde verkligen att det skulle bli stopp med realityprogram där kvinnor kan råka illa ut. ”17 mördade kvinnor på 17 veckor”. Då passar det väl perfekt att lansera ett nytt program med gamla stereotyper där män bara ser kvinnan som ett objekt.

Moa Lindgren säger också att det är fascinerande att produktionen “har mage” att släppa ett program som Fboy Island.

– Att produktionen har mage att komma ut med ett program som det här i dag är fascinerande. Det bevisar bara ännu en gång att det enda de bryr sig om är tittarsiffror. Var finns ansvaret att göra ett program där ni tydligt riktar er till unga med bra värderingar? Vi kanske inte ska glorifiera mansgrisar? För uppenbarligen finns det ju tillräckligt med äckliga män som vill vara ”fuckboys” i ett program som detta, säger Moa till Expressen.

Moa Lindgren i Paradise Hotel 2021. Bildkälla: Patricia Recourt/Viaplay

Orolig över hyllningarna till Fboy Island

Moa Lindgren beskriver även att hon är orolig över de hyllningar och hejarop programmet fått från bland annat kvinnliga influencers, efter att Klara Elvgren presenterats som programledare. 

Hon menar att hon tycker om Klara och att “så klart tackar man inte nej till ett sånt här stort programledarjobb”. Men Moa Lindgren kommer inte att titta på programmet.

FBOY Island Sverige är producerad av WBITVP Sweden. Exekutiva producenter är Annelies Sitvast och Christian Wikander. FBOY Island Sverige består av 10 avsnitt á 60 minuter.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.