Måndag 15 Aug
Stockholm

Carina Bergfeldt ryter ifrån: "Låt kvinnors livmödrar vara i fred"

Nu ryter programledaren Carina Bergfeldt ifrån i ett inlägg på sin Instagram efter att hon och maken får frågor om inte paret borde skaffa ett till barn.
Nu ryter programledaren Carina Bergfeldt ifrån i ett inlägg på sin Instagram efter att hon och maken får frågor om inte paret borde skaffa ett till barn. Foto: Arkivbild / Henrik Montgomery / TT

Carina Bergfeldt har fått nog av frågorna om barn och vädjar till alla att tänka sig för innan man ställer den frågan. "Det skar i hjärtat varje gång, skriver Carina Bergfeldt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt, 42, har en gedigen karriär bakom sig – både som utrikeskorrespondent för SVT i USA och som prisad reporter hos Aftonbladet. 

Hon leder även sedan 2021 sin egen talkshow "Carina Bergfeldt" där hon bjuder in stora namn för djupa samtal. Carina är gift med danske journalisten Jesper Zølck, 43, tillsammans har de sonen Hamilton.

Carina Bergfeldt: "Skar i hjärtat varje gång"

Nu ryter programledaren ifrån i ett inlägg på sin Instagram efter att hon och maken får frågor om inte paret borde skaffa ett till barn. Carina har fått nog av kommentarerna och de nyfikna personerna, skriver Expressen. Till inlägget skriver hon:

”För mig skar det i hjärtat varje gång någon kommenterade att vi ”borde skaffa ett kärleksbarn”. Vi försökte förtvivlat i två år, med insemination och ivf. Och sedan, när han väl kom, så började kommentarerna direkt om ett syskon”, skriver hon på Instagram.

Carina Bergfeldt ger svar på frågan om ett till barn Foto: cbergfeldt / Instagram

Carina Bergfeldt: "Kommer inte få fler barn"

Vidare skriver hon "jag kommer inte att få några fler barn".

”Hamilton kommer inte få en lillebror eller lillasyster. Jag är jätteledsen att det blev som det blev med den frågan, men jag är otroligt glad för det barn jag har.

Hon avrundar inlägget med en uppmaning till alla att "tänka sig för en extra gång innan man ställer frågan om en person inte borde skaffa barn".

”Folk måste sluta med sina plumpa, aningslösa och ogenomtänkta kommentarer och låta kvinnors livmödrar vara i fred. Du behöver inte skriva allt du tänker. Tro mig. Det är bättre att hålla tyst ibland”, avslutar Carina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.