Moderaterna får ingen röst från Camilla Läckberg
Moderaterna får ingen röst från Camilla Läckberg. Nu berättar hon varför. - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Stella Picture. Bilden är ett montage.

Camilla Läckberg slutar rösta på Moderaterna: "De låter som SD"

​Författaren Camilla Läckberg har röstat på Moderaterna sedan 1994 då hon fick rösta för första gången. Men efter att ha röstat på Moderaterna i sju riksdagsval har Camilla nu bytt riktning.


Författaren Camilla Läckberg, 48, har genom åren öppet kritiserat Sverigedemokraterna och den politik de för.

"SD är en skamfläck på Sverige. Hoppas ni som röstade på dem kan se alla hårt arbetande invandrare - SVENSKAR - i ögonen. #Skäms", skrev Camilla på Twitter redan 2014. 

År 2016 gick hon till hård attack mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson efter att han hyllat Astrid Lindgren. Något som Camilla Läckberg tyckte var helt uppåt väggarna.

Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures.

"Hela min själ gör ONT när jag ser hur SD:s partiledare försöker claima Astrid Lindgren som "sin". Förlåt men hur fräck och okunnig kan man vara??? VET han inte vad Astrid stod för?", skrev Läckberg på Instagram då.

Camilla Läckberg är inget fan av Jimmie Åkesson. Bildkälla: Stella Pictures.

Camilla Läckberg slutar rösta på Moderaterna

I en ny intervju med Dagens Nyheter berättar Camilla att hon är "extremt anti-SD". Men inför det stundande valet så har Camilla inte pratat mycket om politik. Detta då hon känner sig "fruktansvärt nedslagen". 

Camilla Läckberg röstade på Moderaterna för första gången 1994. Totalt har hon då alltså lagt sin röst på Moderaterna i sju riksdagsval. Men nu är det slut med det.

I intervjun med Dagens Nyheter berättar Camilla mer om hur hennes tankar går inför valet.

– Jag har alltid röstat på Moderaterna, men jag känner inte alls för det nu. Jag tycker de har allierat sig alldeles för hårt med SD, de låter som SD. Jag vet inte alls vad jag ska rösta på. Men jag ska rösta, det är en absolut plikt, säger Camilla Läckberg till Dagens Nyheter.

Ulf Kristersson får ingen röst av Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon avslutar med att säga att hon ofta möter kritik när hon pratar om Sverigedemokraterna.

– "Det är lätt för dig som är rik, varför låter inte du en invandrare bo hos dig då" sådana saker får jag höra. Låt SD komma till makten då så får ni se. Det kanske är det bästa. Ge dem rep och låt dem hänga sig själva, säger Camilla Läckberg till Dagens Nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!