Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson - Foto: SVT

Kanalen nedstängd – Pontus Rasmusson i tårar: "Enda jag lever för"

Youtube stängde ner Pontus Rasmussons huvudkanal. Nu postar den kontroversiella barnidolen en video på sin Instagram där han gråter och försöker försvara sig mot kritiken.


Efter en granskning som tidningen SvD gjorde av Pontus Rasmusson, 24, har Youtube nu beslutat att stänga ned barnidolens huvudkonto. 

Nu postar den kontroversiella profilen en video på sin Instagram där han gråter och försöker försvara sig mot kritiken. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Youtube stängde ner barnidolens kanal efter att han brutit mot förbudet att sexualisera minderåriga.

Pontus Rasmusson svarar på kritiken

Pontus Rasmusson har länge fått kritik för materialet han postar på sociala medier kanaler som TikTok och Youtube. 

Anklagelserna handlar bland annat om att han ska ha uppmanat sina följare att ringa ett telefonnummer för att prata med honom, vilket lett till dyra telefonräkningar för föräldrar. 

Han har även kritiserats av andra youtubers då de menar att hans innehåll är opassande för hans målgrupp som mestadels består av barn. Nyheter24 har tidigare även uppmärksammat 10 gånger Pontus Rasmusson anspelar på sex – och går för långt.

I en story på Instagram kommenterar Pontus Rasmusson Youtubes beslut om att stänga ner hans huvudkanal: 

”Min Youtube kanal finns inte längre på grund av att två personer gjort en stor sak av ett par videor från 2018”, skriver Pontus Rasmusson. 

Han menar att han under en tid var ny och oerfaren och gjorde trender på Youtube som andra profiler gjorde då. Bland annat videor där han läste upp hemligheter som hans följare hade skickat in. 

”Hemligheterna som följarna skickade in var gjorda av majoriteten 18+ som var min största målgrupp på den tiden så knappt någon var minderårig vid tillfället hemligheterna skrevs.” skriver han i en story. 

Pontus Rasmusson i tårar 

Man ser även hur han gråter och är förtvivlad i en annan video som han menar är från "precis när det hände". 

Där skriver han även att ”alla personer gör misstag” och fortsätter:

”Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framför allt det enda jag lever för att göra. För vad finns det för mening med livet nu. Det var det enda jag brann för”.

Enligt uppgifter till Expressen är profilens andra konto ”Pontus Rasmusson 2.0” även under en pågående granskning. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!