Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson - Foto: SVT

Pontus Rasmussons utseendeförändring: "Är det nu barnen inser...?"

Pontus Rasmusson är känd för sitt färgglada hår och slätrakade ansikte. Men nu visar Pontus upp sitt helt nya utseende – och på sociala medier diskuteras hans nya, mer mogna look.


Det har stormat rejält kring den skandalomsusade Youtubern Pontus Rasmusson, 24, den senaste tiden. Efter att Svenska Dagbladet granskade barnidolen har hans Youtube-kanaler stängts ner en efter en. Detta då Pontus gjort innehåll som sexualiserar minderåriga, och videos om både incest och våldtäkt.

Något som inte är tillåtet enligt Youtubes barnsäkerhetspolicy.

Utöver det sexualiserade innehållet har Pontus mötts av hård kritik då han uppmanat sina följare att ringa till betalnummer för att få vara med i hans livesändningar på TikTok. Vad flera av barnen som ringt in till honom inte hade insett var att varje samtal kosatde 9,90. 

Detta resulterade i skyhöga telefonräkningar för flera småbarnsfamiljer. En trebarnsmamma i Småland fick en telefonräkning på 10 000 kronor.

Youtube stängde ner Pontus Rasmussons kanaler

Efter att Youtube stängde ner Pontus kanaler så försökte han starta en ny kanal med namnet Challenge Familjen där han skulle göra olika utmaningar med sin mamma Carina Rasmusson, 62, och pappa Patrik Rasmusson, 54. Men även den kanalen släcktes snabbt ner av Youtube.

Pontus startade kanalen Challenge Familjen, men även den blev nedstängd av Youtube.

Pontus själv har sagt att det är på grund av "Jantelagen" som hans kanaler har stängts ner.

"Vi bor i ett land som säger att går det ”för bra” för någon (en av de snabbast växande kanalerna förra året) så måste du tryckas ner på jorden igen "Jante", skrev han bland annat i en story.

Pontus Rasmusson visar upp nya utseendet 

Efter skandalerna kring Pontus så kämpar han på med uppdateringar på Snapchat och med storys på Instagram. Och det var nog flera av Pontus följare som satte kaffet i halsen när han visade upp sin utseendeförändring.

Pontus har nämligen odlat både skägg och mustasch, och på sociala medier diskuteras nu hans nya look.

"Personligen är jag lite besviken att Pontus Rasmusson kan odla skägg" och "Är det nu barnen inser att han är 24?" var några reaktioner på Pontus nya utseende.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Harry Styles stalker får fängelse

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".