Babben Larsson
Babben Larsson har det minst sagt gott ställt! - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Så galet mycket pengar tjänar Babben Larsson

"Bäst i test", "1 mot Sverige", "Parlamentet"...Ja, listan kan göras lång på succéer som Babben Larsson är inblandad i. Men hur mycket pengar tjänar Babben? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Babben Larsson, 66, är en av Sveriges mest folkkära komiker och programledare. Sedan oktober 2021 leder Babben tävlingsprogrammet "1 mot Sverige" som rullar på söndagar klockan 20.00 på SVT1.

Babben Larssons tittarsuccé med "1 mot Sverige"

Experimenten och de kända ansiktena som tävlar i "1 mot Sverige" visade sig vara ett framgångskoncept. Tittarsiffrorna ligger närmare miljonen med 896 000 tittare förra veckan. Det var alltså fler som bänkade sig framför "1 mot Sverige" än de som valde att kolla på till exempel "Svenska nyheter" och "Tunna blå linjen" i samma kanal.

Ett annat program som går riktigt finfint i samma kanal är "Doobidoo". Hur mycket pengar "Doobidoo"-programledaren Lasse Kronér tjänar kan du läsa om här.

Så mycket pengar tjänar Babben Larsson

Babben har en lång och gedigen karriär bakom sig inom showbiz. Som skådespelare har vi sett henne i filmer som "Wallander – Försvunnen", "Fyra år till" och "Lasse-Majas detektivbyrå – Skuggor över Valleby". 

Babben har även varit med i tv-program som "Parlamentet" och varit programledare för "Bäst i test" tillsammans med David Sundin. Just "Bäst i test" blev snabbt ett riktigt älskat program, och enligt SVT kommer programmet tillbaka 2023.

David Sundin och Babben Larsson på Kristallen 2020 då de kammade hem pris för årets bästa underhållning för programmet "Bäst i test". Bildkälla: Stella Pictures.

Babben kör även stand-up, och i vinter bjuder Babben på två gig på Norra Brunn i Stockholm.

Förutom en karriär som gått spikrakt uppåt sedan 80-talet så har Gotlands finest Babben Larsson det trevligt ställt rent ekonomiskt. 

Under taxeringsåret hade Babben en inkomst av tjänst på 865 437 kronor. Det ger en månadslön på 72 119 kronor. Men det är inte de enda pengarna som Babben sitter på...

Hennes bolag Rönnsumak Entertainment Aktiebolag har dessutom tillgångar på 9,2 miljoner kronor. 

Trevligt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!