Maja Francis är en av artisterna i Så mycket bättre 2022
Maja Francis är en av artisterna i Så mycket bättre 2022 - Foto: Tim Aro/Fredrik Sandberg/TT

Maja Francis drabbades av tuff depression "Sov i ett halvår"

Högaktuella Maja Francis gör just nu succé i TV-rutan och "Så mycket bättre". Men allt har inte alltid varit rosa glitter och skönsång för Maja, utan under en period genomgick hon även en tuff depression.


Maja Francis, 36, är superaktuell i årets säsong av "Så mycket bättre". 

Maja kommer från Ängelholm men bor sedan länge i vår huvudstad, Stockholm.

Har skrivit musik med Veronica Maggio

Maja har skrivit musik i många år, själv med även tillsammans med andra artister som Veronica Maggio och First Aid Kit. Hon hade även Marie Fredriksson som en typ av mentor i sitt liv. Marie tog henne under sina vingar och har betytt väldigt mycket, något Maja pratar om i många intervjuer. 

Vi har tidigare gjort en "Allt om" Maja Francis, den hittar du här! Där hittar du info om Majas längd, inkomst och familj.

Maja Francis drabbades av depression: "Sov i ett halvår"

Det var faktiskt musiken som ledde till att Maja Francis gick ner i denna djupa depression. Hennes relation till musiken blev något helt annat än vad den tidigare varit. 

– Jag ville prestera, jag ville att det skulle gå bra, om jag skrev en låt blev jag stressad av att det skulle gå bra för den, säger Maja i en intervju med TV4 från 2020.

Tillslut sa kroppen helt enkelt stopp. Men hon lyckades ta sig ut på andra sidan, och finna lyckan i musiken igen. Hon säger att hennes nycklar till att ta sig ur den var terapi och återhämtning:

– Alltså att bara stanna upp, jag sov i typ ett halvår. 

Även Så mycket bättre-aktuella Anna Ternheim har lämnat en tuff period bakom sig.

Foto: Stella Pictures

Maja Francis skrev en låt till sin mamma - Albin Lee Meldau gjorde en tolkning

Maja Francis (tillsammans med First Aid Kit) har skrivit en låt till sin mamma med namnet "Oh mama". En känslostark låt som handlar om hennes mammas inre kamp. En låt som Albin Lee Meldau gjorde en tolkning av i första avsnittet av årets säsong av Så mycket bättre. Något som märkbart berörde Maja, som blev rörd till tårar. 

– "Oh mama" handlar om min mamma Ulla, och hennes kamp med henne själv typ. Men också om min, och hur lika vi är. Känslan av att vilja hålla om henne, som hon hållit om mig, säger Maja Francis i avsnittet av Så mycket bättre. 

Tolkningen på "Oh mama" av Albin Lee Meldau har nu smugit sig upp på topplistan svenska Topp 50 på Spotify, i skrivande stund ligger den på plats 15. Albins tolkning heter "Mamma". 

Foto: Stella Pictures

Maja Francis låt är med i "Kärlek & Anarki" 

Maja Francis låt "Anxious Angel" används som slutlåt i Netflix-serien "Kärlek & Anarki".

Vad heter Maja Francis på Instagram?

Här hittar ni Majas Instagram! 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!