Pontus Rasmusson och Therese Lindgren
Therese Lindgren går till attack mot Pontus Rasmusson. - Foto: SVT, Alexander Larsson Vierth/TT. Bilden är ett montage.

Therése Lindgren till attack mot Pontus Rasmusson: "Du behöver hjälp"

Therése Lindgren går nu till hård attack mot Pontus Rasmusson, som hon menar borde gå i terapi. – Vad gör du bland barn?, frågar sig Therése argt.


Barnidolen Pontus Rasmusson, 24, blev hårt granskad av Svenska Dagbladet. I början av september riktades Sveriges ögon mot Pontus Rasmusson, killen från Ingelstad som på Youtube hade över 170 000 prenumeranter. 

Därför stängde Youtube ner Pontus Rasmussons kanaler

Den största kritiken mot Pontus Rasmusson handlade om att han hade varvat barnvänligt innehåll så som roliga utmaningar och pranks med videos om incest och våldtäkt. 

Efter granskningen bröt flera samarbetspartners med Rasmusson, och Youtube valde att stänga ner hans kanaler. Detta då Youtube slog fast att han bröt mot deras säkerhetspolicy som förbjuder sexualisering av barn. Pontus själv menade att det var på grund av "jantelagen" som hans kanaler blev nerstängda. 

Pontus Rasmusson. Bildkälla: SVT

Sedan Pontus Rasmusson blev av med sina Youtube-kanaler så har han försökt söka andra jobb som bland annat städare och på en hamburgerkedja. Efter att ha fått nobben från jobben så satsade Pontus åter på en karriär med vloggar. För att göra det har han öppnat upp ett konto på Patreon. I samma veva har han även släppt en ny låt.

Therése Lindgren till attack mot Pontus Rasmusson

En som reagerar starkt på Pontus Rasmusson är Youtube-profilen och entreprenören Therése Lindgren, 35. På Youtube har Therése över en miljon prenumeranter, och i en ny vlogg går Therése nu till hård attack mot Pontus. 

Therese Lindgren. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

 – Håller han på fortfarande? Den här killen är 24. Jag trodde han var 15 eller 16. Nej han är 24 och han har precis blivit granskad och det har varit så mycket skriverier. För att han bland annat sexualiserat barn. Vad gör du på TikTok? Vad gör du bland barn? Från en vuxen till en annan. Skaffa ett annat jobb. Du behöver hjälp. Usch, säger Therése i sin vlogg och fortsätter: 

– När du fortsätter med det du gör, så visar du inte att du har fattat någonting. Du bränner dig själv för all framtid. Det där här mannen behöver göra, för det vi ska komma ihåg är en vuxen man, är att rannsaka sig själv, han behöver gå i terapi. Skäms, säger Therése Lindgren, i sin vlogg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!