Edward Blom och Margaux Dietz
Edward Blom skrev till Margaux Dietz. - Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Edward Blom möts av kritik efter orden till Margaux Dietz: "Rutten..."

Efter nästan 50 dagars frånvaro i sociala medier så gjorde Margaux Dietz comeback på Instagram – genom att berätta om dokumentären "Kan vi förlåta Margaux?" som SVT nu har gjort. En som hade något att säga Margaux, det var matprofilen Edward Blom.


I början av november ställdes hela tillvaron på ända för influencerprofilen Margaux Dietz, 32. Efter att skrattande ha filmat en blodig man som låg i hennes trapphus och sedan lagt ut klippet på sociala medier så möttes hon av en hatstorm.

Frågorna från fansen var många. Varför filmade hon? Varför ringde hon inte 112? Varför bestämde hon sig för att dela klippet? Varför hade rolig musik lagts på som ljudeffekter? Varför lät hon sonen peta på mannen?

Margaux Dietz klipp möttes av massiv kritik.

Margaux förlorade tusentals följare, och många fans var oerhört besvikna över hennes agerande. Margaux blev även av med flera samarbeten, däribland märket Stronger som hon jobbat med i flera år.

Margaux Dietz gick ut med en ursäkt, och sedan tog hon en lång paus från sociala medier. 

Men under torsdagen kom första livstecknet på Margaux Instagram. Då berättade hon att SVT har jobbat med en dokumentär om henne och det drev hon utsattes för.

I dokumentären med titeln "Kan vi förlåta Margaux?" som SVT: Edit ligger bakom så får vi höra Margaux berätta om drevet med egna ord. Även Margaux vän Maximillian och Margaux ex-pojkvän Jacob Liebermann medverkar i dokumentären.

"Både alla ni som följer mig och ni som inte gör det, men är engagerade i aktuella samhällsfrågor, förtjänar riktiga svar på svåra frågor. Och det är bra att kunna berätta i ett långsammare format än Instagram eller Youtube. Jag har lärt mig mycket den senaste tiden och lärandet fortsätter. Ta hand om er och varandra", skriver Margaux på Instagram där hon delade en trailer för dokumentären.

Edward Blom skriver till Margaux Dietz

Reaktionerna har varit blandade i Margaux kommentarsfält. En del av Margaux följare tycks mena att dokumentären är "slöseri med skattepengar", och en del skriver hånfullt att Margaux har "offerkoftan på sig". Men Margaux möts också av peppande ord och stöd från tusentals trogna följare och vänner som Anitha Clemence, Micael Bindefeld, Pernilla Wahlgren, Alexander Pärleros, Viktor Frisk och Carl Hedin.

Men den allra mest värmande kommentaren kom kanske från den folkkära matprofilen Edward Blom, 52.

Edward Blom. Bildkälla: Stella Pictures.

Den fryntliga Blom är nämligen en man som inte sprider negativ energi såhär i juletider. 

Nu när det är dan före dan och allt så passade han på att skicka lite extra stöd och uppmuntran till Margaux i form av visdomsord signerade Blom.

"Hoppas du får en god jul nu trots allt. Små kriser i livet, och särskilt i karriären, brukar ofta leda till något positivt när man ser tillbaka på dem några år senare", skrev Edward Blom.

Men alla verkar inte uppskatta Bloms stöd till Margaux.

"Nä men Edward. Det här är ingen kris. Detta är en medveten handling som visar på en rutten människosyn. Delar du den människosynen? För om detta hjälper karriären då är det definitivt något fel på kändis Sverige" och "Men är du helt... Jag som gick omkring och trodde att du var vettig" var några reaktioner på Edward Bloms ord till Dietz.

Edward Blom skrev till Margaux Dietz. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.