Elin Härkönen
Elin Härkönen rasar på Instagram. - Foto: Tim Aro/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Elin Härkönen rasar efter videon: "Jag brinner upp"

​Elin Härkönen inspirerar dagligen många till att snöra på sig träningsskorna, blippa gymkortet eller dra ut i spåret. Men efter att ha delat ett träningsklipp på Instagram så fick Elin ett oerhört obehagligt meddelande, som hon nu väljer att visa upp.


Träningsprofilen Elin Härkönen, 28, har på relativt kort tid fått ett stort följe på Instagram. Idag följs hon av över 100 000 människor, och hon bjuder på allt från träningstips till personliga reflektioner över livet.

Elins livshistoria är minst sagt imponerande. Som tonåring tävlade hon i voltige, och när hon var 18 gjorde hon sig redo för VM. Under en träning så blev Elins häst skrämd, och Elin kastades av hästryggen. Olyckan blev oerhört allvarlig, och Elin stelopererades. Läkarnas dom var att Elin aldrig mer skulle kunna leva ett aktivt liv.

Men Elin har minst sagt pannben. Hon inledde då sin resa med hård rehabträning, och idag är hon personlig tränare och en prisad gymnast.

Elin Härkönen är idag tillsammans med Anthony Ygit

Elin var tidigare tillsammans med Paolo Roberto, 53, men efter hans uppmärksammades sexköp så gick paret skilda vägar. Hur det gick till när Elin fick veta att Paolo Roberto hade köpt sex kan du läsa om här.

Idag är Elin tillsammans med boxaren Anthony Yigit, 31, och Elin verkar lyckligare än någonsin.

"Så tacksam för livet. För alla fina människor jag får ha runtomkring mig. Allt jag får uppleva. Alla minnen som skapas. Allt som komma skall", skrev Elin nyligen på Instagram.

Anthony Yigit och Elin Härkönen. Bildkälla: Stella Pictures.

Elin Härkönen rasar efter obehagliga meddelandet 

Men dessvärre så råkar offentliga profiler ofta ut för elaka troll som inte tycks ha något bättre för sig än att förpesta tillvaron för kända människor.

På Instagram Story delade Elin tidigare i veckan med sig av ett direktmeddelande hon fått från en person, som svar på ett videoklipp där hon gjorde träningsövningar.

Personen skrev bland annat "är det för tidigt att säga grattis?" och insinuerade att Elin skulle vara gravid.

Elin Härkönen la ut ett klipp på Instagram. Bildkälla: Instagram/breakitandyouwillmakeit

Helt förståeligt så såg Elin rött av personens konstiga meddelande till henne.

"Brinner upp. Hur många gånger ska jag behöva säga att man ALDRIG ska kommentera någon annans kropp på detta sätt. Blir så ledsen att folk inte tänker längre", skrev Elin och fortsatte:

"Tänk om denna fråga hamnar hos någon som INTE kan bli gravid? Eller någon som precis fått missfall? Någon som lider av ätstörningar?".

Elin Härkönen visar meddelandet hon fick från en följare. Bildkälla: Instagram/breakitandyouwillmakeit
Elin Härkönen rasar efter den sjuka frågan. Bildkälla: Instagram/breakitandyouwillmakeit

Fenomenet att terrorisera kända kvinnor med liknande frågor är långt ifrån något nytt. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur Antonija Mandir svarade på den fruktansvärt opassande frågan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!