Pernilla Wahlgren och Margaux Dietz
Pernilla Wahlgren visar nu sitt stöd för Margaux Dietz. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Pernilla Wahlgren stöttar Margaux Dietz: "Skäms på er"

Efter sin blackface-skandal och rasistiska kommentar så möter Margaux Dietz nu stöd från Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.

– Det är inte okej någonstans, säger Sofia Wistam i podden "Wahlgren & Wistam".


I fredags avslöjade Nyheter24 att influencern Margaux Dietz festade målad med blackface år 2009. Kort efter Nyheter24:s avslöjande så kunde tidningen Expressen publicera en kommentar som Margaux hade skrivit på Facebook. "Finns det plats för en n*ger?", hade Margaux skrivit till en bild på sig själv där hon var målad med blackface.

Margaux Dietz. Bildkälla: Stella Pictures.

Efter blackface-bilderna och den rasistiska kommentaren har Margaux förlorat hundratals följare, och reaktionerna från de besvikna och förbannade följarna har inte låtit vänta på sig.

Margaux Dietz festade med blackface.
Det togs flera bilder på Margaux Dietz när hon festade målad med blackface.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam stöttar Margaux Dietz

Men nu får Margaux Dietz stöd från Pernilla Wahlgren, 55, och Sofia Wistam, 56, I sin podd "Wahlgren & Wistam" så pratar Pernilla och Sofia om Margaux senaste skandal och det drev som följt.

– Det måste jag faktiskt säga nu. Angående det här drevet som har gått mot Margaux väldigt länge nu. Man får tycka vad man vill och så, och man kan säga till folk att dom har gjort fel. Men när tidningarna nu igen börjar dra upp gamla grejer som hon har gjort fel för flera, flera, flera, flera år sedan. Innan hon och många med henne – vi också – var upplysta om vad som är okej och inte okej att göra. Att starta ett nytt drev mot henne. Jag tycker inte det är okej, säger Pernilla i podden.

Pernilla Wahlgren visar nu sitt stöd för Margaux Dietz. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla får medhåll av Sofia Wistam.

– Nej, det är inte okej någonstans. Jag blev bara…"Nej men nu". Markeringen är gjord. Man har dragit bort mattan från hennes fötter och hon verkligen fått sig en näsbränna. Man behöver inte gräva längre då, säger Sofia Wistam.

Sofia Wistam tycker att det är fel att skriva om Margaux Dietz blackface-bilder. Bildkälla: Stella Pictures.

– Då tycker jag att man som journalist får det i sitt knä kanske kan känna "nej, men vet du vad hon har nog gått igenom tillräckligt. Det här låter vi passera för det här är inte aktuellt". Så skäms på er journalister som gottar er i andras olycka, säger Pernilla Wahlgren i podden.

En annan kändis som har stöttat Margaux Dietz efter en av hennes skandaler är Paulina "Paow" DanielssonMer om det kan du läsa här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!